Glastonbury 10-17 maj 2021

Önskar du delta på en andlig resa för kraft och inspiration? Följ med Daniel till Glastonbury-England och var i härliga energier en vecka och ta del av guidade meditationer, härliga utflykter till The Tor, Glastonbury Abbey och Chalice Well. För att inte tala om alla de underbara butikerna med allt du kan tänka dig inom det andliga. Här hittar du kristaller, böcker, orakelkort, örter och mycket mycket mer! En helande resa som garanterat kommer fylla dig med ny kraft och inspiration.

Pris: 
Del i dubbelrum: 5600 kr inkl. boende, utflykter & meditationer. Frukost, flyg och transfer ingår inte!

Enkelrum: 6100 kr inkl. boende, utflykter & meditationer. Frukost, flyg och transfer ingår inte! 

Vad ingår i resan?

 • Boende med självhushåll.
 • Utflykt till The Tor.
 • Entré till Glastonbury Abby samt guidad tur.
 • Entré till Chalice Well.
 • Guidade meditationer.

Flyg:
Flyget bokar du själv och du väljer ett flyg som passar från önskad avreseort. Genom att vara ute i god tid får du även ner biljettpriserna. ca.1300-2500 kr. Daniel meddelar rekommenderat flyg som han kommer åka med.

Transfer: Här rekommenderar jag att du bokar buss via National Express. Från Gatwick flygplats – Glastonbury, t&r, kostar det ca. 1050 kr. Om Daniel beställer för hela gruppen blir kostnaden ca. 650 kr/person istället.

Lite information om platsen

Enligt historien så sägs Avalon varit en ö där olika kulter, ritualer och där prästinnor utförde ceremonier för att hedra gudinnan. Något som förekommit under alla tider. Det sägs även att Jesus besökt platsen. Platsen kan man höra mer om i samband med berättelserna om Kung Arthur som sägs vara begravd på den här ön.

Många hävdar att Avalon låg på den plats som heter Glastonbury idag. En plats i sydvästra England dit folk färdas från jordens alla hörn. Inte bara för Avalon utan också för att platsen sägs vara jordens hjärtchakra.

The Tor

I Glastonbury finns en mängd sevärdheter och en av de mest kända är The Tor. En stor kulle med St. Michaels torn på toppen. Tornet är resterna från det som en gång i tiden var en trojaborg. På den här platsen korsas St. Michaels och Mara Magdalenas ley linjer och är mycket kraftfullt.

Kullen har sju djupa, osymmetriska terasser runt sig. Vad dessa har för funktion eller ursprung har man inte svaren på. Men en teori är att de är en labyrint som guidade pilgrimmar upp till tornet. De allra flesta som går pilgrimsvandring upp till platsen, går under tystnad upp till toppen. Genom tystnaden bringar man klarheter i funderingar man har, får kraft men också inre vägledning.

Glastonbury Abbey
Vidare finner man Glastonbury Abbey som var ett kloster. Idag är det endast ruiner då det förstördes 1539 och den sista abboten blev hängd på The Tor. Men under 1400 talet var klostret ett av de rikaste och mäktigaste klostren i England.

När klostren i England började upplösas fanns det över 850 stycken. Några år senare, 1541, var alla borta och över 15 000 nunnor och munkar hade blivit fråntagna sina kloster. Just Glastonbury Abbey hade enorma mängde av guld, silver och stora områden. Så platsen blev rejält plundrad av sina värdesaker.

Chalice Well
Det finns också en annan plats som är välbesökt och det är Chalice Well. En trädgård där man kan vandra genom de sju chakrana. Men en sak som utmärker den här platsen lite extra är brunnen. Där av namnet Chalice Well. Legenden säger att det är den plats där Jesus drack ur den helige gralen under sin sista måltid. Blod från Jesus i samband med korsfästningen skall ha hamnat i vattnet och dricker man av vattnet, som är rött i färgen och smakar järn, sägs det att man får magiska och helande krafter.

The White Spring
På baksidan av platsen finns även The White Spring. En plats som idag är mer eller mindre ett tempel men som tidigare, på viktoriansk tid var tänkt som vatten reservoar. Här kan man bada i det kalla vattnet eller dricka av vattnet. Platsen sägs också vara ingången till andevärlden och där gudinnan Brigit är väktare. Det sägs att om man dricker av vattnet så får man hennes poetiska visdom och helande förmåga.

The Wearyall Hill
Ännu en kulle i Glastonbury som är känt för sitt tornträd. Trädet ska ha växt upp utifrån Josef av Armitheas vandringsstav som han satt ner i marken. Nytt träd har planterats på platsen, vid ett flertal tillfällen under årens lopp. Ibland har det också blivit vandaliserat, senast 2019. Trädet har ansetts som heligt då det blommade på jul och påsk, i samband med Jesu födelse och död. På platsen idag kan man knyta ett band runt trädet om man har en önskan om något.
Under marken ligger rötter från forna tider och vid ett besök kan man känna av den heliga energin som finns där. Kristus energin i sin renaste form.

Just The Tor, Wearyall Hill och Stonehenge ligger i rak linje med varandra. Vad det beror på lämnar Daniel till dig att fundera på. Finns det ett samband eller är det bara av en ren tillfällighet…?

Program

Måndag 10 maj:
Resa till England och Glastonbury. För dig som inte kommer med samma flyg/buss så kommer Daniel att möta upp vid busshållplatsen utanför Town Hall i Glastonbury när du anländer, för att ta dig till hotellet – Inn Glastonbury. På kvällen träffas vi och pratar om vad som händer under veckan på restaurang George & the Pilgrim. Underbar restaurang där det sveper omkring både det ena å andra i andevärlden.

Tisdag 11 maj:
Vi samlas utanför Inn Glastonbury kl.10 och går tillsammans därefter till Chalice Well. En fantastisk trädgård och går igenom de sju chakrana. Efteråt mediterar vi en stund i trädgården. Vi kommer även hämta helande vatten från den röda och vita källan, så ta gärna med tomma flaskor så att du kan fylla på dem eller om du köper en glasflaska på plats.

Onsdag 12 maj:
Vi samlas utanför Inn Glastonbury kl.08 för att göra vår pilgrimsvandring till The Tor. På vägen ner från The Tor så har du också möjlighet att hämta mer av det heliga vattnet då vi passerar den röda och vita källan.

Torsdag 13 maj:
Inget inplanerat. Fritt att göra det du önskar. Kanske vill du ta en utflykt till Stonehenge eller Devices och titta på sädescirklar? Jag kan vara behjälplig att hjälpa dig hitta aktiviteter att göra om du så önskar.

Fredag 14 maj:
Vi besöker Glastonbury Abbey och får historien berättad av en engelsktalande guide. Efteråt har vi en gemensam meditation på platsen. Därefter kan du vandra omkring, fotografera och känna in energierna i området. 

Lördag 15 maj:
Inget inplanerat. Fritt att göra det du önskar. Kanske vill du ta en utflykt till Stonehenge eller Devices och titta på sädescirklar? Jag kan vara behjälplig att hjälpa dig hitta aktiviteter att göra om du så önskar.

Söndag 16 maj:
Vi träffas för att runda av veckan. Dela med oss av våra upplevelser och meditera tillsammans.

Måndag 17 maj:
Utcheckning och hemresa.

Med reservation för eventuella ändringar.

Du ansvarar själv för att ha ett giltigt pass och tillbörlig försäkring. Om du önskar hjälp med att boka buss o. dyl. kan jag hjälpa dig och det är i så fall bara du hör av dig!

Anmälningsavgift: 2300 kr. Dras från totala kostnaden.
Datum: 10 maj – 17 maj 2021.
Totalt antal platser: 10 st
Obs! Anmälan till resan stänger 1 september 2020.

Bokningsformulär

Bokningsvillkor:

 • Efter du har skickat in din anmälan så kommer du att få ett mail med betalningsuppgifter för anmälningsavgiften. När den är betald är din plats också säkrad. Anmälningsavgiften återbetalas inte om du inte följer med på resan, oavsett anledning. Du får i mailet även information om resan, program, rekommenderat flyg och transfer m.m.
   
 • Resterande belopp av resan faktureras och ska vara betald senast 60 dagar innan avresedagen.
   
 • Eventuell avanmälan måste ske senast 90 dagar före avresa. Vid avanmälan efter det förbinder du dig till att betala hela resan.
   
 • Det är 18 års gräns på resan, från 15 år i målsmans sällskap och ansvar.
   
 • Samtliga resenärer ansvarar för att ha en egen tillbörlig försäkring och ett giltigt pass.