Jorda dig själv

Här tänkte jag ta upp något som är mycket viktigt att göra, och det är just att jorda sig själv. Det är speciellt viktigt för oss som arbetar med energier, mediumskap och intuitivt. Men att jorda sig är även bra för de t.ex. som har ångest, då det kan ge en stabilitet och lugn.

Så här har jag sammanställt 7 tekniker som du kan använda dig utav för att jorda dig själv inför arbete med andevärlden och andra energier.

Med jordning eller att man grundar sig själv, menas att man balanserar ut den andliga och fysiska energin i kroppen och ansluter sig till jorden.

När man inte är jordad så kan man känna sig bl.a. yr, trött, lite förvirrad och skakig. Att man känner så kan bero på att man har mycket överskottsenergi som åker runt i kroppen och behöver en balans.

Det finns olika sätt att jorda sig på och alla sätt funkar inte för alla. Prova dig fram till vad som känns bäst för dig och kombinera gärna olika varianter.

1. Kost

En bra kost är något som är bra för att jorda sig. Matsmältningen hjälper till att dra ner energin från kronchakrat och tredje ögat. Så för att få en sådan bra länk med andevärlden som möjligt är det bättre att inte äta strax före du ska göra en läsning och dylikt.

Rotgrönsaker är särskilt bra då dom gror under jorden och kan därför låta dig känna dig mer förankrad i jorden. Rotgrönsaker är också bra för det att dom har höga vibrationer.

Om du inte har rotgrönsaker hemma, så kan du prova dig fram med det som fungerar bäst för dig. Men försök äta en sådan naturlig kost som möjligt.

2. Bada salt

Salt har naturliga healing egenskaper och verkar även renande. Har du ett badkar kan du ha i t.ex. salt från Himalaya eller annat badsalt och sitta i ca 30 minuter. Känna hur värmen sprider sig genom kroppen av det varma vattnet samtidigt som din kropp jordar sig av saltet.

Det absolut bästa är ju att bada i saltvatten, fast det är ju inte så ofta man har den möjligheten när man bor som jag, långt inne i landet, om man inte är på semester utomlands.

3. Meditation

Meditation är bra för det mesta och när du mediterar kan du föreställa dig hur dina fötter har rötter som gräver sig djupt och förankrar sig i jorden. Andas lugnt och stilla och känn hur du får en balans i kroppen.

4. Kristaller och stenar

En del kristaller och stenar är också bra för att jorda sig. Bär gärna svart eller blå kyanit i fickan eller varför inte ett vackert smycke med dem.

5. Fysisk aktivitet

Om du är osäker på hur du ska jorda dig själv kan du göra någon form av fysisk aktivitet som t.ex. yoga, promenera, springa eller träna o.s.v. Speciellt yoga är bra då det centrerar din spirituella och fysiska nivå.

6. Choklad

Tro det eller ej men en liten bit choklad är också bra för att jorda sig själv. Choklad är en naturprodukt och kommer från kakaoträdet. Välj dock en choklad med hög kakaohalt. Även om smaken kan kännas lite bitter så är det värt det.

7. Anslut dig själv med naturen

Våra förfäder hade inte sådan skor som vi har idag och de var ofta barfota och på så vis även mer anslutna till jorden. Så det du kan göra är att gå barfota ute i naturen och känna hur du förgrenar dig ner i jorden. Trädgårdsarbete är även det bra, då du har händerna i jorden vid plantering och liknande.

8. Moder Jord

Visualisera hur det går trådar från undersidan på dina fötter och som slingrar sig ner till jordens mittpunkt. Låt de slingra sig runt “kärnan” och känn hur du får kraft tillbaka som följer trådarna och in i kroppen.